Sulfat tembaga kelas akuakultur

Katrangan singkat:

Nyegah lan ngobati penyakit akuatik: Tembaga sulfat nduweni kemampuan kuwat kanggo mateni patogen lan digunakake kanggo nyegah lan ngobati penyakit iwak ing

budidaya. Bisa nyegah lan ngobati sawetara penyakit iwak sing disebabake alga, kayata

penyakit lampiran alga ovodinium pati lan lumut lumut (alga filamen).


Detail Produk

Tag Produk

Indikator teknis

Barang

Indeks

CuSO4.5H2O% 

98.0

Minangka mg / kg ≤

25

Pb mg / kg ≤

125

Cd mg / kg ≤

25

Bahan banyu sing ora larut % 

0,2

H2SO4% ≤

0,2

Katrangan Panganggone Produk

Nyegah lan ngobati penyakit akuatik: Tembaga sulfat nduweni kemampuan kuwat kanggo mateni patogen lan akeh digunakake kanggo nyegah lan ngobati penyakit iwak ing akuakultur. Bisa nyegah lan ngobati sawetara penyakit iwak sing disebabake alga, kayata penyakit lampiran alga ovodinium pati lan lumut lumut (lumut filamen).

Ion tembaga gratis sawise mbubarake tembaga sulfat ing banyu bisa ngrusak kegiatan sistem oksidoreduktor ing serangga, ngalangi metabolisme serangga utawa nggabungake protein serangga dadi uyah protein. Iki wis dadi obat umum kanggo insektisida lan mateni ganggang dening mayoritas nelayan. 

Peran tembaga sulfat ing akuakultur

1. Nyegah lan ngobati penyakit iwak

Tembaga sulfat bisa digunakake kanggo nyegah lan ngontrol penyakit iwak sing disebabake dening protozoa (kayata penyakit whipworm, penyakit crypto whipworm, ichthyosis, trichomoniasis, penyakit cacing tabung oblique, trichirus, lan liya-liyane) lan iwak sing disebabake penyakit Crustacea (kayata kutu iwak Tionghoa penyakit lsp).

2. Sterilisasi

Tembaga sulfat dicampur karo banyu jeruk nipis kanggo ngasilake campuran Bordeaux. Minangka fungisida, utensil iwak direndhem ing larutan banyu sulfat tembaga 20ppm suwene setengah jam kanggo mateni protokol.

3. Kontrol tuwuhing ganggang sing mbebayani

Tembaga sulfat uga umume digunakake kanggo nyegah lan ngobati keracunan iwak sing disebabake dening Microcystis lan Ovodinium. Konsentrasi obat sing disemprotake ing kolam kabeh yaiku 0,7ppm (rasio tembaga sulfat karo ferrous sulfat yaiku 5: 2). Sawise obat digunakake, aerator kudu diaktifake kanthi tepat wektu utawa diisi banyu. Ngalangi keracunan iwak amarga bahan beracun sing diproduksi sawise ganggang mati.

Ati-ati kanggo akuakultur sulfat tembaga

(1) Keracunan tembaga sulfat sebanding langsung karo suhu banyu, mula umume digunakake ing wayah esuk nalika awan, lan dosis kasebut kudu dikurangi sithik miturut suhu banyu;

(2) Jumlah tembaga sulfat sebanding langsung karo kesuburan awak banyu, isi zat organik lan padatan sing digantung, salinitas, lan nilai pH. Mula, jumlah sing cocog kudu dipilih miturut kahanan tartamtu ing kolam sajrone digunakake;

(3) Gunakake tembaga sulfat kanthi ati-ati nalika awak banyu alkalin supaya ora ana pembentukan oksida tembaga lan iwak racun;

(4) kisaran konsentrasi aman sulfat tembaga kanggo iwak lan kewan banyu liyane cukup cilik, lan keracunan cukup dhuwur (utamane kanggo digoreng), mula dosis kasebut kudu diitung kanthi akurat nalika nggunakake;

(5) Aja nggunakake peralatan logam nalika larut, aja nggunakake banyu ing ndhuwur 60 ℃ kanggo nyegah khasiat. Sawise administrasi, oksigen kudu ditambah kanthi lengkap kanggo nyegah alga sing mati ngonsumsi oksigen, nyebabake kualitas banyu lan nyebabake banjir;

(6) Tembaga sulfat duwe efek beracun lan efek tartamtu (kayata fungsi hematopoietik, panganan lan tuwuh, lan liya-liyane) lan akumulasi residu, mula ora bisa digunakake asring;

(7) Aja nggunakake tembaga sulfat kanggo perawatan penyakit cacing melon lan jamur bubuk.

Kemasan Produk

2
1

  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita